Isaac Senen Koko kansan EP – poika sinä olet supertähti?

Uutta, originellia ja potentiaalia omaavaa, karismaattista ja dynaamista –  Isaac Sene on hipsteri, joka ei ole passiivis-aggressiivisen eloton ja kylmä, vaan sädehtii värejä ja elinvoimaa. Koko kansan EP on trigger warning siitä, mitä kohta on tulossa. Se ankkuroi monella tapaa myös tekemisen arvoja ja tulevaisuuden suuntaa.

 

 

 

 


Isaac Senen
Koko kansan EP on parhaimmillaan perhosen siiven isku, joka saa aikaan ison muutoksen. Totolta, Milli Vanillilta, A-ha:lta, lukemattomilta soul- ja jazz -artisteilta, Afrikalta, kasarilta ja maailmanmusiikilta kuulostava suomalainen cocktail on kansainvälinen, pirskahtelevan raikas ja lisäksi siinä on jotain extrahienoa.

Nopea googletus Isaac Senestä paljastaa, että kaikki ovat huomanneet saman:

 Tuntuu siltä, että hän tekee vähän kaiken erilailla ja biisien rakenteet helisevät omaperäisen laulutyylin mukana. Senen nimi kannattaa kirjata ylös. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Isaac Sene esittelee monipuolista palettiaan ja iskee pian napakympin, joka saa ison yleisön puolelleen. -Tuomas Aflect, Rumba

Etenee Recordsin kanssa luodun, Olli Palmusen tuottaman kokonaisuuden taso on yllättävän kova. Isaac Senestä tulee helposti uhkaava tunnelma, että se musiikkia Suomessa tehnyt sukupolvi, joka oli tuoretta kun feta tuli, on auttamatta jäämässä nyt jalkoihin. Tunne voi olla niin valtava, että sen mereen hukkuu monenlaiset faktat, kuten esimerkiksi se, että Koko kansan EP silmiinpistävästi, suurella rakkaudella ja oikeanlaisella nöyryydellä, mikä ei ole nöyristelyä, hellii tekemisellään aikoja ennen feta -juuston saapumista suomalaisiin kauppoihin, ja tavallaan ojentaa sen, maailman, ihmisyyden ja olemassaolemisen monimuotoisuuden ihmeen ja rikkauden lahjan ihan kaikille kultaisella tarjottimella. Sydämensä.

Vaikka suomalaisia myös vituttaa kehuminen, niin silti iloitsen, että meillä on nyt laadun puolesta oma musiikin Basquiat, mutta lempeyden järkkymättämöllä voimalla ja toivottavasti ilman huumeita, 100 prosenttia rakkauden asialla. Isaac Seneä on vaikea verrata mihinkään kotimaiseen aiemmin olleeseen.

Koko kansan EP -nimellä haluan viestiä, että musiikkini on nimenomaan koko kansan musiikkia. Inspiroidun lähes kaikesta elävästä, joten sen täytyy kuulua. Ehkä musiikkini laittaa ajattelemaan, mitä kaikkea sinäkin voit olla. – Isaac Sene

Isaac Sene on 22 -vuotias monilahjakas artisti ja lauluntekijä, joka on kotoisin Siilinjärveltä. Siilinjärveltähän perinteisesti tulee paljon kaikenlaista hyvää, kuten esimerkiksi lottovoittoja, Aavikko ja upeita elokuvan kuvaajia. Vitostie on kuitenkin kuljettanut Isaac Senen ja hänen veljensä, Sextape -EP:n 2019 julkaiseen Sexmanen (Max Sene) tänne Helsinkiin, missä kaikki on ihan hirveää, mutta silti ei me haluta täältä kyllä poiskaan muuttaa. Isaac Sene on aiemmin julkaissut omakustanteena kappaleet Kukaan ei tanssi niinku sä, Sexflow ja Ylhäällä. Häntä on myös kuullut mm. YEBOYAHIn Elovena -EP:llä.

”Viime keväänä ihmiset alkoivat ottaa tosissaan muhun yhteyttä musan takia. Pitkän pohdinnan ja pienten mutkien kautta päädyttiin managerin kanssa siihen, että Perttu Mäkelän johtama Etenee Records on mun paikka ja uran kannalta paras ratkaisu. Biisejä on valmisteltu yli vuosi. Loistavat fiilikset ilmassa! Tuntuu, että tietää mitä tekee ja mihin on menossa, vaikka matka kohti tuntematonta on vasta edessä. Se on mulle paras tunne”, Isaac Sene itse kertoo.

EP:n avaava Hello my ppl on ylistys oman itsen löytämiselle ja vapaudelle, uskallukselle ja tilalle olla juuri sellainen kuin onkin. Rehellisyys, aitona oleminen virheineen tarkoittaa usein tunteiden puhumista minä -muodossa, siis omien – niistä itselle kiusallisistakin. Se johtaa väistämättä vapauteen. Esimerkiksi Antti Holman huikean Auta Antti -podcastin häpeäjaksosta muodostui valtaisa kansallinen vapautuneen rakkauden ja hyväksynnän lähde, joka johti lukemattomiin, vapauttaviin tunnustuksiin somessa siitä, kuinka helvetin noloja tässä kaikki ihan oikeasti ollaankaan. Vaikka kuinka olisi tyrinyt tai tehnyt väärinkin, tie ulos häpeästä on aina rehellisyys ja asian tunnustaminen ensin itselle ja sitten muille. Silloin ei tarvitse hävetä. Inhimillisyydessä ei ole mitään hävettävää.

Mitä paremmalta me somen, yhteiskunnan lävistävän mainospuheen, kovien arvojen ja kireiden hyväksynnän normien takia, kiusatuksi ja hylätyksi tulemisen pelosta ja muutenkin koko ajan tässä näytetäänkään, sitä tärkeämpää kaikki tällainen on. Se on kapinaa ja vapaustaistelua, (vaikka samalla onkin musabisnestä). Ennenkaikkea se on kuitenkin vaikuttamista. Tai ehkä hyvän ja rakkauden levittämistä. Sisältä käsin.

”Mä avasin sen
kysyt minkä
kuulet pikimmiten
ensin haluun et oot rehellinen
ja valmis vastaanottamaan
nyt sanon sen
siis mun sydämen
ja itsekin jakaa
pari sun totuuden sanaa
lainaten masaa
silloin joku päivä jollakin tapaa
säkin voit olla vielä vapaa”
Isaac Sene, Hello my ppl

Biisi on pelkkää rakkautta. Se kutsuu jakamaan ottamisen sijaan, palasen antamiseen, yhdessä peilaamiseen, tien löytämiseen toisen sydämeen. Ja siksi rikkauteen. Se luo koko kansan lämmintä, kevyttä, ilmaan nostavaa eudaimoniaa tuhoavan ja happamen, toista riistävän ilmapiirin sijaan. Hyvä on hyvää ja luo menestystä. Niin se vain on. Piste.

Yhteyteen, sanoja pakenevaan tunteen tasolla kohtaamiseen, musiikin ja taiteen kokemisen universaaliin kosmokseen kurottaa myös Akryyli. Sen minä -hahmo löytää yhteyden itseen ja muihin ihmisiin taiteen ja musiikin avulla, hän suorastaan on musa mikä soi, siinä kaikki on samaa – musiikin avulla.

”Kukaan pysty sanoo ei kuka mä oon bebe
Teen mitä haluun koska haluun mitä teen bebe
Ne ei tajuu meitä ei koska ne ei oo me bebe
Puhukaa mitä puhutte ei kiinnosta huhut e-ei

Moni sanoo älä tuu eteen mä sanon mä tuun etee
Mut jos sull ei oo asiaa voit lähtee veke
Onneks mul on sut, ja sul on mut bebe
mutten liimaudu enkä tarraudu
me ollaan tääl ja täs
enkä oo kääntymäs”
Isaac Sene, Bebe (feat. Vesta)

Älä oo liian kiltti kehottaa päästämään irti, valitsemaan puolensa ja seisomaan sitten sen takana mitä tekee. Terve puolustautuminen ja itsensä suojeleminen on yksi niistä asioista, joka on katoava luonnonvara ilmastonmuutoksen tuhojen kourissa. Jakamisen edellytyksenä ja vastapainona on terveet omat rajat ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen.

EP:n lopettaa koskettavan kaunis, huikea Tähdet jää (intro) ja Tähdet jää. Se kurottaa niinkin vaatimattomaan aiheeseen, kuin ollako voi eikö olla, elämän tarkoitukseen – ja siihen vertauskuvaan, että niin kauan kuin ei ole tähti taivaalla, on elossa.

Mitä mull on 
Tai mitä mull on 
Ennenkuin poistun voin
kertoo teille pari stoorii

Älä pelkää en oo lähdössä viel
En oo lähdössä viel

Tärkeintä kertoo, et mä rakastan laiffii
mä rakastan kaikkii

vaikka vihaan teit välil

Kun lähden
tähti musta jää
ja vaikka lähden
tähdet ne jää
Isaac Sene, Tähdet jää

 

 

Suomen musiikkiblogi. Asiaa musiikista ja ihan mistä tahansa.

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s